DORNA Eco ACTIV

proiecte

Implementate:

 • Dezvoltarea infrastructurii de informare turistică în comuna Dorna Arini

 • Proiect realizat în 2009-2010, în colaborare cu Primăria Dorna Arini şi Federaţia Agricultorilor de Munte "Dorna".
  În cadrul acestui proiect au fost realizate trei panouri de informare turistică, cuprinzând harta turistică de ansamblu a teritoriului administrativ al comunei, alături de informaţii cu privire la obiectivele turistice şi oferta de activităţi a zonei, traseele turistice din Munţii Bistriţei şi Masivul Giumalău, precum şi majoritatea structurilor de cazare.

  Cele trei panouri se regăsesc în centrul comunei (sat Cozăneşti), respectiv la intrarea în traseul către Cabana Giumalău, marcat cu triunghi roşu (sat Rusca) şi în Cheile Zugrenilor, la confluenţa cu pârâul Colbu (intrarea în traseul către Cabana Rarău, marcat cu triunghi roşu). • Harta rezervaţiilor naturale din Bucovina

 • Proiectul a fost finanţat de Fundaţia Alexandrion Group şi implementat în perioada februarie - iunie 2010.
  În cadrul acestui proiect a fost realizată harta rezervaţiilor naturale din judeţul Suceava, incluzând informaţii de bază despre acestea (localizare, suprafaţă, elemente caracteristice, anul declarării).

  Harta a fost distribuită tuturor şcolilor şi primăriilor din comunitaţile locale aferente rezervaţiilor din judeţ, în vederea creşterii nivelului general de informare şi a gradului de conştientizare asupra ariilor naturale protejate.

Le mulţumim partenerilor pentru sprijinul acordat.

În derulare:

 • Elaborarea planului de management pentru SPA Obcina Feredeului
  (proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională) • Începând cu data de 12.12.2011 Asociaţia Dorna EcoActiv derulează proiectul "Elaborarea Planului de management pentru ROSPA0089 Obcina Feredeului". Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial "Mediu", în cadrul Axei Prioritare 4 - "Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii" şi se derulează pe o perioadă de 26 de luni.

  Valoarea totală a proiectului este de 1.184.730 lei, din care 1.097.860 lei reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat.

  Proiectul îşi propune elaborarea în mod participativ a planului de management pentru situl de importanţă avifaunistică Obcina Feredeului şi creşterea gradului de conştientizare la nivel local asupra valorilor naturale ale sitului.

  Pentru informaţii suplimentare legate de acest proiect ne puteţi contacta pe adresa de e-mail: [email protected] sau telefonic la:
  • 0751 040.524 - Ovidiu Ionescu (preşedintele Asociaţiei Dorna EcoActiv)
  • 0751 618.303 - Radu Adrian Rey (manager de proiect)
  • 0745 070.973 - Alina Ioniţă (responsabil ştiinţific şi comunicare)
  Pentru mai multe informaţii legate de POS Mediu accesaţi www.posmediu.ro

  Noutăţi:
  Vineri, 30 martie 2012, începând cu ora 10:00, la sediul Direcţiei Silvice Suceava, a avut loc conferinţa de presă de lansare oficială a proiectului. La această conferinţă au fost invitaţi reprezentanţi ai presei locale, judeţene şi regionale, ai administraţiilor publice locale adiacente sitului şi ai principalelor instituţii judeţene interesate.

  COMUNICAT DE PRESĂ: Lansarea proiectului "Elaborarea Planului de Management pentru ROSPA0089 Obcina Feredeului"

parteneri

contact